Tike kebab – Grillspid af lammekød. Denne slags grillret er
meget populær i Azerbaijan. Uanset af årstiden er grillretter et sandt hit på
bordet til grillfesten og børnefødselsdagen!
Til det lækre grillede lammekød kan du også servere små
pølser, bulgursalat, yoghurtdressing og frugt.
#
¾ kg lammekød i terninger eller 1 stor mørbrad i små skiver
små tomater
små løg
champignoner
peberfrugt
bacon
evt. cocktailpølser sammen med mørbrad
Marinade af:
8 spsk olie
citronsaft
et par fed knust hvidløg
1-2 spsk tørret basilikum
salt, peber
*
Bland marinaden og lad kødet trække deri et par timer, fx i en plastik/frostpose.
Vend det nogle gange.
Pil løgene, rens champignon, skær bacon og peberfrugt i mindre skiver.
Lad kødstykkerne dryppe af og sæt dem på spid skiftevis med de forskellige grønsager og bacon, men ikke for tæt sammen, så varer det for længe, inden bidderne bliver stegt/grillet igennem.
Spiddene lægges i bradepanden og steges ca. 10 minutter i ovnen ved 250ºC eller på en grill.
Serveres med en grøn salat.