Grillspid:
¾ kg kalveinderlår
8 spid
salt og peber
2 courgetter
4 små nye rødløg
1 bdt salvie
1 spsk olivenolie
Salat:
1 kg nye kartofler
1 bdt basilikum
2 spsk olivenolie
100 g pinjekerner eller hasselnødder
1 fed hvidløg
25 g parmesanost
peber
Tænd grillen.
Kartoffelsalat med pesto:
Skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 15-20 minutter og lad dem køle af.
Kam basilikumblade , olivenolie, pinjekerner, et knust fed hvidløg, reven parmesanost, peber og evt. salt i en blender og blend det.
Denne blanding stammer fra italien og kaldes pesto. Tilsæt evt. lidt vand hvis pestoen er for tyk.
Skær de nu kolde kartofler i både eller skiver, læg dem tilbage i gryden og vend pestoen i.
Smag til med peber og evt. en smugle salt og kom blandingen i en skål, så er den klar til servering.
Grillspid:
Skær kødet i tern a 3x3 cm.
Skær courgetter i 1 cm. tykke skiver.
Halver evt. courgetteskiverne, hvis de er bredere end kødstykkerne.
Pil rødløgene og skær dem i både.
Skyl salvieblade ne.
Sæt skiftevis kød, salvieblade , courgetter og rødløg på spiddene.
Pensl dem med lidt olie og grill dem 2-5 minutter på alle fire sider.
Drys med salt og peber, så er spiddene klare til servering.