½ kg skært svinekød. (gerne nakkefilet)
½ kop kokosmælk /olie (gathi)
1 spsk god karry
5 fed hvidløg
1 tsk groft salt
1 tsk groftkværnet sort peber
10 bambusspid
Jordnøddesauce:
100 g afskallede jordnødder (uden salt!)
2 spsk stærk chilipasta
1 kop kokosmælk
1 tsk sukker
1 spsk fishsauce
Skær svinekøddet i strimler på ca. 1 cm x 5 cm.
Bland køddet med kokosmælk, karry, hvidløg, salt og peber.
Lad det ligge og trække i ca. 2 timer.
Stik kødstykkerne på bambusspiddene.
Tænd op i grillen.
Jordnøddesauce:
Tørrist jordnødderne indtil de er hårde og let gyldne.
Knus dem i en morter.
Tilberedning:
Når grillkullene er glødende lægges spiddene på risten.
De griller i ca 5 minutter på hver side.
Jornøddesauce:
Varm en gryde op og tilsæt chilipastaen.
Tilsæt fiskesauce, kokosmælk og de knuste jordnødder.
Rør godt rundt i gryden.
Smag saucen til med sukker.
Lad det hele koge godt igennem indtil saucen antager en tyk konsistens.
Tips: Grillspiddene kan laves og fryses ned. Man kan sagtens fryse kødet ned når det er sat på spid.
Tilbehør er foruden jordnøddesaucen Thailandsk agurkesalat, som serveres iskold.