Logo

Grillspid med jordnøddesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ kg skært svinekød. (gerne nakkefilet)
½ kop kokosmælk /olie (gathi)
1 spsk god karry
5 fed hvidløg
1 tsk groft salt
1 tsk groftkværnet sort peber
10 bambusspid

Jordnøddesauce:
100 g afskallede jordnødder (uden salt!)
2 spsk stærk chilipasta
1 kop kokosmælk
1 tsk sukker
1 spsk fishsauce

Skær svinekøddet i strimler på ca. 1 cm x 5 cm.
Bland køddet med kokosmælk, karry, hvidløg, salt og peber.
Lad det ligge og trække i ca. 2 timer.
Stik kødstykkerne på bambusspiddene.
Tænd op i grillen.

Jordnøddesauce:
Tørrist jordnødderne indtil de er hårde og let gyldne.
Knus dem i en morter.

Tilberedning:
Når grillkullene er glødende lægges spiddene på risten.
De griller i ca 5 minutter på hver side.

Jornøddesauce:
Varm en gryde op og tilsæt chilipastaen.
Tilsæt fiskesauce, kokosmælk og de knuste jordnødder.
Rør godt rundt i gryden.
Smag saucen til med sukker.
Lad det hele koge godt igennem indtil saucen antager en tyk konsistens.

Tips: Grillspiddene kan laves og fryses ned. Man kan sagtens fryse kødet ned når det er sat på spid.
Tilbehør er foruden jordnøddesaucen Thailandsk agurkesalat, som serveres iskold.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.813 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her