1-1,2 kg nakkefilet
3 tsk grillkrydderi
1 ½ spsk olie
1 ½ spsk salt
Løgkompot:
500 g løg med top
15 g smør
1 ½ spsk lys vineddike
1 spsk honning
1 kvist timian
salt og peber
dild
Skær kødet igennem på langs, så der bliver to fileter, helst nogenlunde lige tykke. Gnid fileterne med grillkrydderi, og lad dem trække i køleskab 1 - 2 timer. Pensl kødet med olie, og drys det med salt.
Varm grillen op, så kullene er hvidglødende. Steg de to fileter ca. 25 minutter, 10-15 cm fra gløderne, til de er netop gennemstegt. Tag kødet af grillen, og lad det hvile indpakket i alufolie ca. 10 minutter.
Pil løgene, og skær dem i skiver, gem de grønne toppe. Svits løgene let gyldne i smørret, 3 - 4 minutter i en sauterpande. Tilsæt 2 spsk vand, vineddike, honning, timian, salt og peber, og lad løgene simre 10 - 12 minutter til løgene er møre.
Tag timianen op. Snit løgtoppene, og tilsæt dem kort tid inden serveringen, så de bevarer farven. Pynt med klippet dild.