Logo

Grillet kylling med majskolber og grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)

1 kylling der har levet i minimum 80 dage
1 bt. bredbladet persille
havsalt og friskkværnet hvid peber.
Marinade:
½ dl olivenolie
1 fed pillet og revet hvidløg
½ tsk Piment d'Espelette
lidt havsalt.
Majskolber:
4 majskolber med bladene på
stegesnor.
Spæde grillede grønsager:
12 spæde gulerødder
12 spæde løg
16 nye kartofler.
Sar-smør:
200 g saltet smør
1 fed pillet og revet hvidløg
bladene fra 6 stilke sar, finthakket
bladene fra 2 stilke basilikum
limesaft
havsalt og friskkværnet hvid peber.

Lårene skæres fra kyllingen, og kroppen fyldes med bredbladet persille, havsalt og friskkværnet hvid peber. Lårene lægges i bunden af en foliebakke og resten af kyllingen ovenpå, som pensles med marinaden. Pakkes ind i alufolie og lægges på grillen. Da lårene er længst tid om at blive færdige får de nu mest varme, nemlig fra neden, og det hele bliver tilberedt samtidig. Efter 45 min. tages hele kyllingen ud og grilles på alle siderne og er klar til servering.

Hvis man har en Weber-grill eller lignende grill med låg, og man vælger at lægge låget på, mens kyllingen tilberedes er det ikke nødvendigt at pakke kyllingen ind i alufolie.

Majskolberne snøres grundigt ude i enden og lægges i koldt vand i 30 min. Tages op og lægges på grillen i ca. 20-30 min. og vendes hyppigt. Når de er færdige trækkes majsbladene af og de er klar til at spise fx. med lidt havsalt og sar-smøren.

Grøntsagerne skylles grundigt og ordnes. Vendes med olivenolie, havsalt og friskkværnet hvid peber. Lægges på grillen og tilberedes ganske kort så de stadig er sprøde.

Hvis man skulle være i besiddelse af et daggammelt brød kan man skære det i skiver og smøre med sar-smør, for derefter at grille dem sprøde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.472 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her