Logo

Grillet klipfisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet klipfisk

Forberedelse: 30 minutter samt udvanding af fisken som kan tage op til et par døgn Grilltid: 12-15 minutter

 

4 solide stykker klipfisk, godt udvandede, uden ben og skind

lidt olivenolie til pensling

kværnet sort peber

 

Tør fiskestykkerne med køkkenrulle.

Pensl fiskestykkerne med olie og drys lidt kværnet peber på.

Læg fiskestykkerne på den varme del af grillen til de har fået en fin farve.

Vend fiskestykkerne og læg dem på den kølige del af grillen til de er færdige.

Server med chimichurri (se opskrift).

Du kan også erstatte persillen i chimichurri med koriander.

 

Tips:

Brug gode kødfulde stykker klipfisk. Det kan ofte tage et par døgn at udvande fiskestykkerne. Spørg dem du køber fisken af, hvor længe de anbefaler at fisken skal ligge i vand. Klipfisk som koges, bliver lidt ekstra udvandet under selve kogningen. Husk at skifte vand flere gange.

 

Denne version af grillet klipfisk har et lidt syd­amerikansk præg, og for at gøre det hele endnu mere internationalt, vil jeg bare lige nævne at man i Portugal spiser grillet klipfisk til jul.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.457 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her