Både bøffer og pølser er klassikere på grillen, her er det
en lidt overset udskæring, nemlig flanksteak, der vinder ved at blive krydret
og marineret før stegning.
Grillet ølmarineret
flanksteak med grillede grønsager
4 personer. Arbejdstid: 40 min. (+ optænding af grill) Marineringstid:
10-15 timer Stegetid/kogetid: ca. 30 min.
#
1-2 flanksteak, ca. 800 g i alt
Marinade:
1 lille grøn chili
1 spsk fintrevet ingefær
1 dl mørk øl, fx stout
1 dl koncentreret tomatpure
3 spsk dijonsennep
3 spsk brun farin
2 spsk groft salt
Grillede grønsager:
1 kg nye kartofler
1 lille blomkål
2 røde (snack)peberfrugter
Jævning:
1 dl mørk øl
2 spsk majsstivelse
olie til grillristen og grønsagerne
Tilbehør:
grøn salat
dild og bredbladet persille
*
Hak chilien fint, og bland den med alle ingredienserne til
marinaden.
Læg kødet i en frysepose med marinaden, og sæt det i
køleskab i 8-12 timer.
Tænd grillen.
Varmen er passende, når kullene er grå, og man kan holde
hånden over risten i mindst 5 og højst 10 sekunder.
Skrub kartoflerne, og kog dem i 15-20 min.
Tag kødet op af marinaden (og gem den).
Brun kødet på den varme grillrist, smurt med olie.
Steg i 5-6 min. på hver side.
Lad kødet hvile i ca. 10 min.
Skær blomkål i skiver (med roden) og peberfrugter i store
stykker uden kerner.
Vend grønsagerne i olie, læg dem på den varme oliesmurte
grillrist, og steg, til de er tilpas møre.
Krydr med salt.
Kog marinaden igennem i en lille gryde.
Rør kold øl med majsstivelse, og pisk det i saucen.
Kog i ca. 4 min.
Er saucen for tyk, spædes med lidt vand.
Smag til med salt.
Skær flanksteaken i tynde skiver på tværs af fibrene; begynd
fra den tykke ende.
Skær i en vinkel på ca. 45 °C i forhold til skærebrættet.
Server grillet flanksteak og grønsager med friskkogte
kartofler, salat og sauce.
Drys med dild og persille.
Tarteletter med
vaniljeskum og bær
ca. 8 stk. Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 45 min. Bage/kogetid:
ca. 30 min.
Mørdej til tarteletter:
175 g hvedemel
100 g smør
2 spsk flormelis
1 lille æg
Fyld:
2½ dl piskefløde
korn af 1 vaniljestang
ca. 1 dl flormelis
100 g ribs
250 g jordbær
*
Smuldr mel, smør, og flormelis sammen i en skål, og saml
dejen med sammenpisket æg.
Lad den hvile i køleskab i 30 min.
Rul dejen ud, og stik den ud i cirkler, der passer til
tarteletforme eller en muffinpande.
Tryk dejen godt ud på siderne, og prik bundene med en
gaffel.
Sæt formene i køleskab i ca. 15 min., så dejen er kold, når
de skal bages.
Bag kagerne i ca. 15 min. ved 200 °C.
Skru ned, og bag videre i ca. 15 min. ved 175 °C.
Afkøl på bagerist.
Pisk fløde og vaniljekorn til skum, og smag til med
flormelis.
Fyld vaniljeflødeskummet i tarteletterne lige før servering,
og fordel ribs og jordbær på toppen.
TIPS: Du kan evt købe 8 færdigbagte dessert-tarteletter, men
det er langtfra samme oplevelse)
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin