1 dansk and 2,5-3,5 kg
Groft salt, peber
Evt. fyld:
Halve grønne druer
Smuttede mandler
Stegetid:
20-25 min. pr. halve kilo
Efter optøning tages indmaden ud. Anden efterses og skylles i koldt vand ind- og udvendig. Tørres med køkkenrulle.
Gnid anden ind- og udvendig med salt og peber og fyld den eventuelt med de ovenfor nævnte ingredienser.
Luk med kødnåle. Buk vingespidserne om på ryggen og dæk dem af med alufolie (lægges løs om).
Grillmåde - KUGLEGRILL.
Placer en foliebakke på bundristen og fordel det varme kul udenom. Placer anden på risten over foliebakken og læg låget på.
Efter 1 time tages alufolieen af vingespidserne.
Når anden har stegt den angivne periode, kontrolleres det, om anden er gennemstegt. Dette gøres bedst ved at stikke en gaffel i leddet mellem lår og bryst - kødsaften skal være klar.
Når anden er færdigstegt tages den af grillen og hviler ca. 5 minutter.
Parter anden og giv den evt 3-5 min på grillen - med skindsiden nedad.
Serveringsforslag:
Nye kartofler med persilledrys, frisk salat og evt. grillede halve squash med akaciehonning, salt og peber.