Tilberedes på grill + komfur! - beregnet til 4 personer
2 Crayfish (Languster)
¾ dl Vin de Constance
2 dl kraftig hummerfond
1 løg
4-5 blade havesyre
50 g smør
Salt, peber
Lidt god olivenolie
1 gulerod i tern
1 courgette i tern
2 forårsløg i tern
l persillerod i tern
1 majroe i tern
Hak løget fint.
De udskårne grønsager og løget sauteres i 20 g smør i en lille sauterpande under låg 4-5 minutter. sving panden jævnligt, så grønsagerne ikke tager farve. Sæt til side.
Halver Crayfish'ene på langs med en stor, skarp kniv og pensl forsigtigt kødet med lidt olie.
Sænk grillristen så meget som muligt, så højest mulig temperatur opnåes.
Læg Crayfish'ene på med kødsinden nedad og grill 2 minutter på hver side.
Flyt Crayfish'ene over i sauterpanden og giv den varme.
Tilsæt Vin de Constance og lad Crayfish'ene simre under låg 1 minut.
Skær havesyren i helt tynde strimler og tilsæt.
Hæld hummerfond i, læg låget på, så det slutter helt tæt, og lad retten koge ved høj varme 4-5 minutter.
Tag Crayfish'ene op, befri forsigtigt alt kødet fra skallen og læg det på en varm tallerken.
Reducer saucen og pisk resten af smørret i.
Smag til med friskmalet peber og salt.
Fordel sauce og urter over det rene hummerkød og server hurtigt.