Dette er en alternativ måde at tilberede søde majs på. Først griller man dem i en pakke af folie, til de er møre, og så pakker man dem op og griller dem færdigt over kullene, så de bliver mørke og får en dejlig røget smag. Nogle synes det smager bedst, hvis man serverer dem med almindeligt smør, så man ikke kamuflerer den specielle røgede smag.
6 søde majskolber, uden blade
1 spsk planteolie
25 g smør
salt og friskkværnet sort peber
Gnid de søde majskolber med lidt olie, kom lidt smør på her og der, krydr godt med salt og peber og pak dem grundigt ind i folie.
Grill dem over mellemvarme kul i 20 minutter, vend dem nu og da for at være sikker på, at de bliver grillet jævnt.
Pak majskolberne ud, læg dem tilbage på grillen og grill dem direkte over kullene i ca. 15 minutter mere, vend dem nu og da, til de får en varm farve.
Strø lidt ekstra salt og peber på og server dem med ekstra smør.