4 medailloner af svinefilet
Marinade:
saft af 1 citron
1 dl hvidvin
1 spsk olivenolie
1 finthakket rødløg
½ finthakket fennikel
havsalt
friskkværnet sort peber
15-20 mellemstore aspargeskartofler
Pesto:
50 g pinjekerner
50 g parmesanost
saft af ½ citron
2 spsk olivenolie
basilikumblade af 2 potter frisk basilikum
havsalt
friskkværnet sort peber
Marinaden blandes, og medaillonerne lægges ned i denne, så de er helt dækkede, i minimum en time, før de grilles.
Medaillonerne grilles 2 - 5 min. på hver side, alt efter hvor varm grillen er. Kartoflerne koges, afkøles, pilles og skæres i skiver.
Ingredienserne til pestoen blendes, og kartoffelskiverne vendes i.
Retten serveres med en god blandet salat. Pestoen fra kartoflerne fungerer fint som dressing til salaten.