Logo

Græsk lammekebab

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1,5 kg udbenet lammekølle
80 ml.olivenolie
60 ml.citronsaft
2 spsk tør hvidvin
2 fed hvidløg, pressede
2 spsk sojasauce
1 tsk tørret oregano
½ tsk stødt sort peber
1 stortløg, finhakket
4 spsk frisk persille, finthakket

Fjerne overflødigt fedt og sener. Skær det i terninger på 3 cm.
Sæt kødterningerne på smurte spid.
Bland olie, citronsaft, vin, hvidløg, soyasauce, oregano og peber i en lille skål. Pisk i 2 minutter eller til det er godt blandet. Hæld det over kødet.
Dæk kødet med plasticfolie og sæt det i køleskab i 2 timer eller natten over. Vend kødet af og til. Lad kødet dryppe af og gem marinaden.
Læg kødet på en kold, let smurt grillbakke. Steg kødet under den varme grill i 12 minutter eller til det er mørt Vend 1 gang. Det pensles med marinaden flere gange under stegningen. Bland løg og persille og drys det over kebabberne ved servering.

Opbevaring: Kebabberne tilberedes umiddelbart før de serveres.

Variation:
Worcestershire sauce eller et asiatisk krydderi som hoisin sauce kan anvendes i stedet for soya, hvis man ønsker at smagen skal være stærkere og mere markant.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.259 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her