250 g magert hakket oksekød
250 g hakket flæskekød
1 æg
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
4 spsk revet parmesan el. pecorinoost
1-2 fed presset hvidløg
1 spsk hakket persille
1 tsk tørret basilikum
½ tsk revet citronskal
Til pensling:
2 spsk olivenolie
2 spsk soyasauce
groftkværnet peber
Tilbehør: Tzatziki
2 bægre græsk yoghurt
2-3 agurker
3-4 fed presset hvidløg
salt
Santa Maria citronpeber
Opskriften er beregnet til en Weber kuglegrill, men det kan lade sig gøre at lave kødbollerne på en almindelig grill.
Kødet røres med alle ingredienserne, hviler ca. en halv time.
Form farsen til lidt aflange kødboller, stik dem på flade kebabspid (fx Weber) eller våde bambusspid, ca. 4 kødboller på hvert spid.
Dup grillristen med et stykkke olievædet køkkenrulle holdt med en tang.
spiddene med kødboller pensles med olie/soyablandingen og grilles over direkte varme i 8-10 minutter.
De vendes og pensles med jævne mellemrum.
Tzatziki:
Skræl agurkerne.
Skær dem på langs og tag kernerne ud.
Riv dem på den grove side af rivejernet.
Drys de revne agurker med groft salt og pak i et rent viskestykke.
Lad dem ligge i ca. 15 minutter, så saltet trækker vandet ud af agurkerne. Kom agurkerne i en sigte og skyl saltet af.
Tør igen i et rent viskestykke. Ja, det er lidt besværligt, men det hele værd.
Vend så de revne og tørrede agurker i yoghurten - og stil koldt, til du skal spise.
Server evt. hjemmelavede pommes frites til.
Tips: De første gange, du vender spiddene, bør du gøre det med en
grillspatel, så du undgår at trække spiddene ud igennem farsen, før den
"stivner".