Logo

Fyldt helstegt pattegris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

pattegris på 12-15 kg
(få slagteren til at gøre den i stand, blandt andet skal den saltes i et halvt døgn)

Fyld:
1 kg porre
2 kg løg
500 g bacon
1 kg kastanjer uden skal
2 kg kartofler
3 kg fars (kalv, svin, kylling og leveren fra grisen)
3 æg
persille
hvidløg
salt og peber

Lav farsen af kødet, æggene, porren og løgene som på forhånd er skåret i skiver og snurret i smør i en halv time, bacon i terninger, rensede kastanjer, kartofler i små terninger, finhakket persille og hvidløg.

Smag til med salt og peber.

Fyld pattegrisen med farsen. Sy maven til.

Arranger grisen i liggende position (på maven).

Pensl med en blanding af olivenolie, peber og urter (salvie, rosmarin) gentagende gange under stegningen.

Steg ved svag varme, 120-150ºC i 4-5 timer, eller over åben ild i 5-5 ½ timer.

Pas på de tynde partier ikke revner under grillstegningen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.952 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her