pattegris på 12-15 kg
(få slagteren til at gøre den i stand, blandt andet skal den saltes i et halvt døgn)
Fyld:
1 kg porre
2 kg løg
500 g bacon
1 kg kastanjer uden skal
2 kg kartofler
3 kg fars (kalv, svin, kylling og leveren fra grisen)
3 æg
persille
hvidløg
salt og peber
Lav farsen af kødet, æggene, porren og løgene som på forhånd er skåret i skiver og snurret i smør i en halv time, bacon i terninger, rensede kastanjer, kartofler i små terninger, finhakket persille og hvidløg.
Smag til med salt og peber.
Fyld pattegrisen med farsen. Sy maven til.
Arranger grisen i liggende position (på maven).
Pensl med en blanding af olivenolie, peber og urter (salvie, rosmarin) gentagende gange under stegningen.
Steg ved svag varme, 120-150ºC i 4-5 timer, eller over åben ild i 5-5 ½ timer.
Pas på de tynde partier ikke revner under grillstegningen.