Logo

Florentinsk flæskesteg - Arista alla fiorentina

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg flæskerullesteg
4 fed hvidløg
6 kviste frisk rosmarin
1 spsk oliven olie
 
Hvisløgsfeddene pilles.
Rosmarinkvistene skylles og slynges tørre.
1 spsk rosmarinnåle hakkes meget fint sammen med hvidløgsfeddene og bindes med olien.
Kødet duppes tørt et stykke køkkenrulle.
Med en spids kniv stikkes huller rundt om i stegen, og fyldes med rosmarin-hvidløgsmassen.
Stegen gnides grundigt over det hele med salt og peber.
Resten af rosmarinkvistene klippes til (i længden) og trækkes igennem snøringen.
Stegen sættes på spid og grilsteges, helst over trækul.
Først i 30 minutter for stærk varme, derefter for svager varme, mens stegen dryppes med stegesky.
Grilltiden er ca. 1 ½ time.
Man kan også stege den i en ovngrill eller ovnstege den på et fad, i så fald kan man stege skrællede halve eller kvarte kartofler i samme fad, da de opsuger saften fra stegen, og får en utrolig dejlig smag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.562 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her