Logo

Escalopes med spansk ost, raddicciosalat og basilikumcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 spsk olivenolie
1 l vand
180 g polenta (bearbejdet majsmel)
1 finthakket løg
½ fed finthakket hvidløg
1 spsk finthakket rosmarin

Escalopes:
4 kalveescalopes a ca. 150 g (skåret af kalvetykstegsfilet - escalopes er ca. 1 ½ cm tynde skiver)
200 g fast spansk manchego (eller emmenthaler eller gouda)
1 spsk olie til pensling af grillrist

Raddicciosalat:
4 raddiccio-salathoveder (eller anden rød salat)
8 skiver parmaskinke
4 spsk sukker
4 dl koldt vand

Basilikumcreme:
½ fed hakket hvidløg
1 bdt basilikum
2 dl cremefraiche eller kvark
½ spsk dijonsennep
salt og peber

Polenta (dagen før):
Smør 2 dybe tallerkener med lidt olivenolie.
I en sauterpande sauteres finthakket løg, finthakket hvidløg og finthakket rosmarin i en smule olivenolie.
Tilsæt ½ l koldt vand og bring indholdet i kog.
Tilsæt polentamelet lidt ad gangen og lad det hele koge et par minutter.
Hæld så polentaen op i de smurte tallerkener, dæk dem med
husholdningsfilm (prik et par huller i filmen så dampen kan slippe ud) og
sæt tallerkenerne i køleskabet til næste dag.
(selve dagen):
Tag polentaen ud af køleskabet og kom den over på et skærebræt.
Del indholdet fra de 2 tallerkener i hver 4 portioner og grill dem på den varme grill lige før servering.

Escalopes
Skær et lille hul (lomme) ind i siden på hver af de 4 escalopes.
Lommen bør være ca. 5 cm lang og næsten så "dyb" som kødstykket - del så osten i 4 lige store stykker og kom et stykke ost ind i hver lomme - hvis nødvendigt kan lommen lukkes med en kødnål.
Pensl den varme grillrist med lidt olie og læg de 4 escalopes på.
Grill dem ca. 2 - 3 minutter på hver side (osten skal blive varm, så smagen sætter sig i kødet), krydr med salt og peber og tag dem af grillen.

Raddicciosalat:
Halver de 4 salathoveder (skær dem igennem fra top til bund).
Skyl dem godt og læg dem så i en skål med koldt vand tilsat sukker - det fjerner toppen af den lidt bitre smag.
Efter 20 minutter tages salaten op og tørres i et viskestykke.
Nu vikles et stykke parmaskinke om hvert stykke salat, hvorefter stykkerne grilles ca. 2 minutter på hver side, til skinken er gyldenstegt hele vejen rundt.

Basilikumcreme:
Hak eller blend hvidløg og basilikum og bland det i en skål med creme
fraiche og sennep.
Smag til med salt og peber og så er alt klar til servering.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.984 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her