BBQ-klassiker for 4 - lige til at gnaske i sig.
12 kyllingevinger
1 kvist rosmarin
4-5 spsk citronsaft
1 stor spsk honning
1 spsk tomatketchup
1 tsk worchestershire sauce
1-2 tørrede røde chilier
salt, friskkværnet peber
Skyl vingerne i koldt vand og tør dem med køkkenrulle.
Tag nålene fra rosmarinen og hak dem meget fint.
Kom den derefter i en skål med citronsaft, honning, ketchup og worchestershire sauce og pisk det hele godt.
Knus de tørrede chilier eller hak dem.
Smag marinaden til med salt, peber og chilier.
Pensl alle vingerne med marinaden.
Læg dem i en skål og dryp resten af marinaden over.
Dæk skålen til og lad den stå køligt, til vingerne skal grilles.
Steg alle kyllingevingerne sprøde på begge sider på trækulsgrillen.
Vingerne er færdige efter ca. 10 minutter.
(Hvis det er dårligt vejr: Tænd for ovnen, stil en foliebakke i bunden af ovnen, læg vingerne på risten, pensl dem, risten skal stå næsten øverst oppe - husk at vende dem)
Server med ovnbagte kartofler og salat
kj pr. portion: 1600