Chimichurri er lige så almindeligt i Argentina som ketchup er i USA. Chimichurri er en sauce/marinade/grillolie lavet af olivenolie, persille, hvidløg og eddike eller citronsaft og evt. andre ting. Saucen serveres til bøffer, men bruges også som marinade, dip og som sauce til meget andet.
10 hvidløgsfed, grofthakkede
3 jalapeno-chilier, uden kerner, grofthakkede
godt med bredbladet persille (ca. ½ bundt)
4 spsk rødvinseddike
3 dl olivenolie
½ tsk havsalt
Hæld hvidløg og jalapeno-chili i en foodprocessor
Tilsæt persille og kør til det hele er godt blandet
Hæld eddike, olivenolie og salt i og kør indtil du har en jævn blanding.
Brug den med det samme eller sæt den i køleskabet.
Den kan holde sig i flere dage.
Brug chimichurri til at pensle kød eller fisk med både før og mens det grilles.
Det ultimative er et mørt stykke entrecote. Server med nye kartofler eller hjemmelavede pomfritter og en stor citronbåd.
Andre ingredienser du kan have i chimichurri, er hakket løg (især forårsløg), andre typer chili og andre friske krydderurter (rosmarin, timian, estragon, koriander eller basilikum).