4 stk kyllingefilet/kyllingebryst
4 grillspid
Marinade:
1 løg
2 fed hvidløg
2-3 cm ingefær
1 lille grøn chilipeber
2 spsk presset citron
3 dl yoghurt naturel
2 tsk garam masala
2 spsk hakket koriander
2 spsk paprikapulver
Sauce:
1 spsk finhakket løg
2 dl yoghurt naturel
2 tsk honning
1 tsk hvidvinseddike
3 spsk hakket mynte
Skræl og hak løget til marinaden.
Gem 1 spsk løg til mintsaucen.
Rens hvidløg og ingefær og del chilipeber i to og fjern frøene.
Læg alle ingredienserne til marinaden i en blender.
Kør til en glat sauce.
Tilsæt garam masala, koriander og paprikapulver.
Hæl marinaden over i en skål.
Skær kyllingekødet i stykker (ca 2 cm) og læg dem i marinaden.
Bland godt og la det stå stuetemperatur i ca. 2 timer.
Bland løget til mintsaucen med yoghurt, honning, vineddike og mynte.
Sæt den koldt.
Tag kyllingekødet op af marinaden og sæt ca. 6 stykker på hvert grillspid.
Grill i ca. 10 minutter.
Vend kødet flere ganger under grilningen.
Server Chicken tikka med mintsaucen, mango chutney, salat og små brød, eller fyld pitabrød med salat og læg kyllingspiddene, mintsausen og mango chutney i.
Chicken Tikka er en ret i det sydlige Asien. Det er traditionelt bagt opskrift, ved hjælp af små stykker kylling. Det bruger normalt udbenet kylling og marineret med krydderier. Chicken Tikka har stor dybde af smag og er virkelig værd at den tid!