Trækul: Direkte
Gas: Direkte/middel varme
Forberedelse: 15 minutter. Stegetid: 5-6 minutter
6 små blommetomater
2 spsk olivenolie
6 skiver (ca. 2,5 cm tykke) flutes
1 stort fed hvidløg
2 spsk tapenade eller sort olivenpasta
6 store basilikumblade
12 ansjosfileter, friske eller fra dåse
friskkværnet sort peber
olivenolie til at stænke med
A.1 Skær tomaterne i kvarte og pensl dem med lidt olie.
Grill dem direkte over middel varme i 5-6 min., med den skårne side opad, til skindet er let branket.
Tag tomaterne af varmen og sæt dem til side.
Rist brødskiverne direkte over middel varme i 2-3 min., til de er svagt ristede på begge sider. Tag dem af grillen.
B. Gnid straks brødskiverne med hvidløgsfeddet.
Fordel tapenaden på brødskiverne, læg fire kvarte tomater, et basilikumblad og 2 ansjosfileter på hver.
Drys med lidt friskkværnet sort peber.
Stænk en smule ekstra olivenolie på hver.