640 gr. hakket oksekød (8-12% fedt)
1 stort løg
1 fed hvidløg
2 spsk worchestershire sauce
Hamburgerboller
iceberg salat (ca. et blad pr. burger)
2 bøftomater
mayonnaise/miracelwhip
syltede hakkede agurker
sennep og ketchup
Løget hakkes fint og hvidløget presses.
Løg, hvidløg og worchestershire sauce tilsættes oksekødet.
Det krydres med salt og peber efter behag.
Lad det trække 30 minutter i køleskabet.
Lad det herefter hvile udenfor køleskab i 20 minutter.
Kødet formes i 4 bøffer a 160 gr, der steges på grillen.
De skal cirka have 20 min, ialt. (skal være godt brune)
Kort før bøfferne er færdige på grillen, flækkes burgerbollerne og
ristes ligeledes på grillen (på begge sider).
Når bollerne er ristet, tages de af grillen og smøres med miracelwhip.
Der lægges et enkelt iceberg salatblad på bollen, herefter lægges
bøffen på salatbladet, der kommes en skive tomat ovenpå, de syltede
hakkede agurker kommes på og der kommes sennep og ketchup på.
Burgeren klappes sammen og den perfekte amerikanske burger er lige
til at spise.
Tips:
Kan også laves som cheese burger
Smager godt til pommes frites.
Bøfferne er store hvorfor der ofte kun er behov for en burger, og
måske noget salat eller andet til en grill menu.