#
25 g smør
2,5 dl mælk
1 dl ymer
50 g gær
1 æg
2 tsk salt
1 tsk sukker
ca. 1,5 dl knækkede hvedekerner
ca. 550 g hvedemel
*
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken
Hæld blandingen i en skål og tilsæt ymeren
Rør gæren ud heri
Tilsæt de øvrige ingredienser
Ælt dejen godt sammen
Lad dejen hæve i ca. 1 time
Tag dejen ud på bordet og ælt den godt igennem.
(Tilsæt evt. resten af melet)
Læg dejen i en smurt rugbrødsform (ca. 3 liter)
Efterhæve i ca. ½ time.
Dæk formen først med bagepapir og derefter med en bageplade.
Bagepladen skal ligge på formen under bagningen, så brødet får en firkantet facon.
Bag brødet på en plade nederst i ovnen ca. ½ time ved 200°C.