#
3 dl skårne rugkerner
3 dl kogende vand
1 flaske (3 ⅓ dl) mørkt hvidtøl
50 g gær
3,5 dl kærnemælk
3,5 dl hvedemel
1 spsk groft salt
1 kg groft rugmel
*
Lad rugkernerne trække 1 time i det kogende vand.
Tilsæt øl og rør gæren ud heri.
Tilsæt kærnemælk, hvedemel og salt.
Ælt blandingen godt med en håndmixer.
Ælt rugmel i lidt efter lidt, dejen bliver fast - så brug hænderne.
Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Beklæd en bradepande (ca. 34x40 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.
Glat dejen med en træspatel dyppet i koldt vand.
Lad dejen efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Skær dejen igennem 4 gange på den korte led og 7 gange på den lange - i alt 40 minirugbrød.
Pensl med smeltet smør og sæt rugbrødene nederst i en kold ovn, indstil på 200° og bag minirugbrødene i ca. 40 min.
Sluk ovnen og lad brødene stå ved eftervarmen i ca. 10 min.
Bræk de afkølede brød fra hinanden.