Skøn spanskinspireret opskrift - også til små amigos…
#
Kartoffeltortilla
5 æggestore kartofler
salt, peber fra kværn
evt. 1 fed presset hvidløg
130 g ærter
2 hele rå æg
*
Kartoflerne skrabes rene og skæres i 2 mm tynde skiver, hældes i en skål og tilsættes ærter, hvidløg, æg, salt og peber.
Det blandes grundigt.
Massen hældes på en teflonpande der pensles med 2 tsk olie.
Bages ved svag varme til æggemassen er stivnet (læg evt. et låg over panden, så går det hurtigere), vendes ud på en tallerken og tilbage på panden, så den også bages på den anden side.
Hakkebøf med hvidløg
270 g oksefars max. 10% blandes med
1 fed presset hvidløg, salt og peber fra kværn
Formes til bøffer og steges efter ønske.
Husk at fedtstof fra panden ikke optages i kød, så steg bare i lidt olie, men lad bøfferne dryppe af bagefter.
#
Agurkemole:
1 agurk
½ fed presset hvidløg
salt
1 spsk citronsaft
peber fra kværn og evt. lidt chili efter ønske.
*
Agurken skæres igennem og befris for kerner.
Hakkes fint og vendes med hvidløg, citronsaft, peber og salt.
Kan tilsmages med 1 spsk sennep.