Dej:
175 g smør
175 g god mørk chokolade
3 æg
2 dl sukker
100 g hasselnødder
1 dl hvdemel
smør og rasp til formen
Garnering:
100 g mørk chokolade
15 ananaskirsebær
sølvkugler
Smelt fedtstoffet i en kasserolle over svag varme.
Skær chokoladen i mindre stykker, kom den i kasserollen og smelt den over svag varme.
Pisk æg og sukker luftig.
Rist hasselnødderne ved 200°C i ca 5 min, eller i mikroovn på fuld effekt i ca 3 min.
Lad dem køle og gnid det meste af skallerne af mellem hænderne.
Hak nødderne fint og rør dem i æggedejen.
Tilsæt hvedemel skiftevis med den smeltede chokolade.
Smør en rund springform, ca 23 cm i diameter, drys den med rasp. Hæld dejen i formen og bag kagen ved 200°C på nederste rille i ca 30 min.
Kagen skal være lidt klæg i midten.
Løsn kanten og lad kagen køle.
Smelt chokoladen til garneringen og bred den over kagen.
Dekorér med ananaskirsebær og sølvkugler.
Lad den stå koldt til chokoladen er stivnet.
Tips: Bag gerne tærten 1-2 dage inden den skal serveres, så bliver den
ekstra saftig. Du kan tilsætte 1 tsk pulverkaffe til dejen.