Dej:
ca. 425 g hvedemel ( 8 ½ dl )
3 spsk sukker
200 g smør/margarine
50 g gær
2 ½ dl mælk
Fyld:
75 g smør
2 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker.
Pynt:
1 dl flormelis
ca. 1 spsk vand
Bland hvedemel og smuldr fedtstoffet heri.
Rør gæren ud i mælk.
Lav en fordybning i melblandingen og rør gærvæden heri.
Ælt dejen godt sammen.
Rør fyldet sammen af smør og vaniljesukker.
Del dejen i 20 stykker, kom lidt fyld på hvert dejstykke og saml dem som
boller.
Læg bollerne med sammenføjningen nedad i papirsforme og lad dem hæve køligt 1-1 ½ time.
Bag bollerne ca. 15 min. ved 225°C.
Pynt de afkølede boller med glasur rørt af flormelis og vand.
Tips: Er fryseegnet.