Logo

Valnøddepie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
3 dl hvedemel
2 tsk vaniljesukker
125 g smør
3 spsk vand
Fyld:
1 ½ dl lys sirup
½ tsk salt
1 ½ dl sukker
50 g smør
4 æg
3 dl valnøddekerner

Kom hvedemel, vaniljesukker, fedtstof, skåret i mindre stykker, og vand i en køkkenmasine.
Kør til en jævn og smidig dej, ca 1 min.
Læg dejen i plastfilm, tryk den ud til ca 2 cm tyk plade og lad den ligge koldt mindst 30 min.
Drys hvedemel på bordet og rul eller tryk dejen direkte ud i en pieform på ca 25 cm i diameter.
Skær kanten til, så den bliver jævn og fin.
Hæld sirup, sukker og salt i en kasserolle.
Tilsæt fedtstof og lad det hele koge op under omrring.
Pisk æggene sammen i en skål, hæld den varme sirupsblanding over og pisk kraftigt hele tiden.
Rør valnødderne i og hæld fyldet i pieformen.
Bag pien ved 175°C på nederste rille i ca 40 min, til den er gylden og stivnet i midten

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.566 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her