Dej:
3 dl hvedemel
2 tsk vaniljesukker
125 g smør
3 spsk vand
Fyld:
1 ½ dl lys sirup
½ tsk salt
1 ½ dl sukker
50 g smør
4 æg
3 dl valnøddekerner
Kom hvedemel, vaniljesukker, fedtstof, skåret i mindre stykker, og vand i en køkkenmasine.
Kør til en jævn og smidig dej, ca 1 min.
Læg dejen i plastfilm, tryk den ud til ca 2 cm tyk plade og lad den ligge koldt mindst 30 min.
Drys hvedemel på bordet og rul eller tryk dejen direkte ud i en pieform på ca 25 cm i diameter.
Skær kanten til, så den bliver jævn og fin.
Hæld sirup, sukker og salt i en kasserolle.
Tilsæt fedtstof og lad det hele koge op under omrring.
Pisk æggene sammen i en skål, hæld den varme sirupsblanding over og pisk kraftigt hele tiden.
Rør valnødderne i og hæld fyldet i pieformen.
Bag pien ved 175°C på nederste rille i ca 40 min, til den er gylden og stivnet i midten