Almindelig franskbrødsdej – fx.. således:
5 dl hvedemel
2 dl mælk
1 spsk olie
2 tsk salt
25 g gær
200 g hakkede skvalderkål løgkarse mælkebøtte skovsyre vandmynte
bøgeblade birkeblade (alt efter smag og behag).
Lidt olie og ekstra hvedemel
Lun mælken, rør gæren i og bland olie, salt og hvedemel i.
Det æltes og hæver min. en halv time.
Dejen kan eventuelt laves i forvejen og medbringes i en plasticpose, der
ikke er "pustet helt op" placeret inde i en anden pose, så dejen kan hæve uden at sprænge poserne.
Dejen slås ned.
Urterne hakkes groft og kommes i dejen.
Dejen æltes til meget flade, runde brød (som kan være på panden) og
steges i meget lidt olie på pande over trangia eller bål.
Drys først med lidt hvedemel - så hænger brødene ikke fast.
Ren natur.