Dej:
50 g gær
½ l. lunkent vand
200 g mager kvark
2 spsk olie
1 spsk salt
300 g grahamsmel ( 6 dl )
6-700 g hvedemel ( 12-14 dl )
1 dl finthakkede krydderurter (persille,porrer og estragon)
1-2 finthakkede løg
Pynt
1 æg til pensling
groft salt eller birkes
Gæren udrøres i lunkent vand, hvorefter kvarken røres i.
Tilsæt olie, salt og grahamsmel og rør dejen godt igennem.
Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen er smidig.
Del i 2 portioner - ælt den ene med krydderurter og den anden med løg.
Lad hæve i hver sin skål i 35 min.
Slå dejen ned. Rul den ud i en rund plade, der rulles løst sammen på
skrå.
Læg brødene på bagepapir og lad efterhæve i 20 min.
Rids på skrå, pensl med æg, drys med groft salt eller birkes og bag ved 200° i 35 -40 min.
Tips: Er fryseegnet