20 g gær
1½ dl koldt vand
2 æggeblommer
½ tsk salt
1½ spsk sukker
15 g smør eller margarine
300 g hvedemel
325 g margarine.
Borgmestermasse:
100 g ren rå marcipan
100 g sukker
100 g margarine
Dejen:
Rør gæren ud i det kolde vand. Pisk æggeblommer, salt, og sukker i, smulder de 15 g fedtstof i melet og bland det med gærvæden.
Ælt dejen godt sammen og lad den hvile 15 min.
Læg margarinen mellem 2 stk pergamentpapir eller plastfolie og rul den til et kvadrat ca. 20 x 20 cm.
Sørg for at kanterne er så lige som muligt.
Rul dejen til en stor kvadratisk plade ca. 45 x 45 cm.
Læg den udrullede margarine på skrå midt over dejen, bøj de fire dej hjørner ind mod midten.
Rul herefter dejen ud - frem og tilbage og fra side til side.
Fold dejen i 3 lag og læg den koldt i 15 min
Rul atter dejen ud og fold den i 3 lag.
Lad atter dejen hvile i 15 min. (Gentag processen 2 gange) og lad dejen hvile 15 min mellem hver udrulning.
Skær kanterne rene med en skarp kniv efter sidste udrulning.
Når et tværsnit af dejen viser flere lag, er dejen rigtig.
Borgmestermasse:
Marcipan og sukker køres sammen først, margarine tilsættes lidt efter lidt.
Dejen rulles ud i et kvadrat og skæres med kagesporen ud i kvadrater.
i midten af hvert stykke lægges lidt borgmestermasse og stykket bøjes sammen om det til en trekant.
Stryges og stilles til hævning.
Bages i en varm ovn og glaseres efter bagningen.