3 dl mælk
25 g margarine
25 g gær
1 tsk salt
1 spsk sirup
½ tsk stødt anis
1 dl rugmel
6-7 dl hvedemel
Gæren smuldres i dejfadet, hæld lidt af den lunde mælk over og lad det stå 10 min. Smelt margarine, hæld resten af mælken i og lad den blive lund.
Rør salt, sirup, anis og rugmel i hæld det over gæren sammen med det meste af hvedemelel. Rør dejen godt og lad den hæve til det dobbelte, tildækket og lunt.
Ælt dejen let igennem og rul den ud på et melet bord ca. 2 cm. tyk.
Stilk dejen ud til små runde boller med et glas 6 - 7 cm. diameter.
Lad bollerne hæve på plade til det dobbelte, Hvorefter de pensles med mælk og bages ved 225°C i ca. 12-15 min.
Serveres lune med smør og pølse eller saltkød.