Dej:
100 g smeltet smør el. ¾ dl Becel
1 dl mælk
1 pk. gær
½ tsk groft salt
1 tsk sukker
125 g hytteost
350 g hvedemel (6 dl )
Remoncefyld:
50 g blødt smør
40 g sukker
1 tsk vaniljesukker
Dej:
Bland smør og mælk i en skål.
Rør gæren heri og tilsæt øvrige ingredienser (gem lidt hvedemel til udrulning).
Ælt dejen godt igennem.
Rul den med det sammme ud i en aflang plade ca. 20 gange 65 cm.
Smør remoncenfyldet på og fold dejen sammen, så der bliver 3 lag.
Skær den ud i 12 stykker og lad brødene hæve på plade, ca. 30 min. Pensl den med æg/vand, drys med birkes og bag dem midt i ovnen.
Remoncefyld:
Blødgør fedtstoffet, rør derefter sukker og vanilje i.
Tips: Tebirkes er velegnede til dybfrysning, hvis der ikke er kommet remoncefyld i. Tebirkes smager også fantastisk uden remonce.