Dej:
100 g smør
1 ¼ dl sukker
1 ¾ dl hvedemel
smør el. margarine til panden
grønne blade til garnering
Fyld:
2 dl piskefløde
1 dl tyttebærsyltetøj
½ tsk vaniljesukker
Skær fedtstoffet i stykker og kom det i en køkkenmaskine.
Tilsæt sukker og hvedemel og kør det hele til en smidig dej uden klumper.
Del dejen i to lige store dele.
Smør en lagkageform og tryk det ene stykke dej ud i den til en jævn bund, næsten ud til kanten.
Dejen flyder ud, så kanten behøver ikke at være helt jævn.
Bages ved 200°C på midterste rille i ca 12-15 min.
Tag formen ud og lad bunden køle i formen 5 min.
Løsn den rundt i kanten og vend den derefter ud på bagepapir. Hvis bundene går i stykker, kan du lægge stykkerne lidt over hinanden og trykke til, så sidder de sammen, når den er kold.
Bag den anden bund på samme måde.
Pisk fløden stiv og bland tyttebærsyltetøj og vaniljesukker i.
Læg en af bundene på et fad, dæk den med tyttebærfløde og læg den anden bund over.
Lad tærten stå koldt mindst 30 min.
Pynt med grønne blade lige inden serveringen.