Dej:
4 æg
2 ½ dl sukker
smør og rasp til form
200 g hasselnødder
Chokoladecreme:
300 g hvid chokolade
1 appelsin
2 ½ dl piskefløde
50 g smør
2 spsk cognac
Garnering:
1 carambole
1 kiwi
10 ananaskirsebær
jordbær el. hindbær
citronmelisse
Rør æg og sukker sammen, men pisk ikke.
Smør en rund form, ca 25 cm i diameter og gerne med løs kant.
Drys med rasp.
Mal hasselnødderne i en mandelkværn og rør dem i dejen.
Hæld dejen i formen og bag den ved 175°C på nederste rille i ca 30 min eller til kagen har fået farve og slipper kanten.
Lad den køle, løsn kanten og tag forsigtigt bunden af.
Skær chokoladen i mindre stykker.
Børst appelsinen i varmt vand, tør den og riv derefter skallen fint.
Kog fløden op og lad den koge kraftigt i 1 min.
Hold øje med den ikke koger over.
Kom chokoladen i fløden og lad den smelte under omrøring.
Tilsæt reven appelsinskal, kom fedtstoffet klatvis i og tilsæt cognac. Bland det og stil så chokoladecremen i køleskabet, så den får en cremet
konsistens.
Læg nøddekagen på et fad og bred chokoladecremen over.
Stil den koldt mindst 6 timer. Skær carambole og kiwi i skiver.
Fjern det tørre fra ananaskirsebærrene.
Pynt tærten med frugt og bær samt grønne blade.