Logo

Tærte med cognac og hvid chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
4 æg
2 ½ dl sukker
smør og rasp til form
200 g hasselnødder

Chokoladecreme:
300 g hvid chokolade
1 appelsin
2 ½ dl piskefløde
50 g smør
2 spsk cognac

Garnering:
1 carambole
1 kiwi
10 ananaskirsebær
jordbær el. hindbær
citronmelisse

Rør æg og sukker sammen, men pisk ikke.
Smør en rund form, ca 25 cm i diameter og gerne med løs kant.
Drys med rasp.
Mal hasselnødderne i en mandelkværn og rør dem i dejen.
Hæld dejen i formen og bag den ved 175°C på nederste rille i ca 30 min eller til kagen har fået farve og slipper kanten.
Lad den køle, løsn kanten og tag forsigtigt bunden af.
Skær chokoladen i mindre stykker.
Børst appelsinen i varmt vand, tør den og riv derefter skallen fint.
Kog fløden op og lad den koge kraftigt i 1 min.
Hold øje med den ikke koger over.
Kom chokoladen i fløden og lad den smelte under omrøring.
Tilsæt reven appelsinskal, kom fedtstoffet klatvis i og tilsæt cognac. Bland det og stil så chokoladecremen i køleskabet, så den får en cremet
konsistens.
Læg nøddekagen på et fad og bred chokoladecremen over.
Stil den koldt mindst 6 timer. Skær carambole og kiwi i skiver.
Fjern det tørre fra ananaskirsebærrene.
Pynt tærten med frugt og bær samt grønne blade.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.323 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her