4 dl (200 g) mandler
1 spsk sukker
200 g rosiner
200 g dadler
200 g figner
400 g smør/margarine
5 dl (400 g sukker)
2 spsk vaniljesukker
7 æg
6 ½ dl (400 g) hvedemel
1 tsk bagepulver
3 spsk sherry
Desuden: 1 dl (50 g) flormelis
Smut og hak mandlerne og bland dem med sukker. Lad rosinerne trække
5 minutter i kogende vand.
Fjern stenene i dadlerne og hak dem fint sammen med fignerne.
Lad rosinerne dryppe af i en sigte, dup dem tørre.
Rør smør, sukker og æg cremet.
Bland hvedemel og bagepulver i.
Ryst rosiner, dadler og figner i lidt hvedemel og kom det i dejen sammen med
mandler og sherry.
Fyld dejen i 3 smurte sandkageforme og bag dem i en varm ovn ved
170°C i 1 time og 10 minutter.
Lad kagerne afkøle helt på bageristen; pak dem derefter ind i alufolie.
Tips: Ved serveringen drysses de med flormelis og skæres i skiver.