2 brød. Tilberedningstid: 20 min. Hævetid, i alt: ca. 1¼ time.
Bagetid: 45 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
2 dl vand
3 dl ymer
2 spsk olie
1 tsk salt
1 spsk honning
2-3 gulerødder
375 g sigtemel (6 dl)
ca. 250 g hvedemel (4 dl)
Til pensling:
1 æg
3 spsk hakkede/snittede hasselnøddekerner
*
1. Udrør gæren i det lune vand.
Tilsæt ymer, olie, salt og honning.
Riv gulerødderne på den grove side af råkostjernet og kom
også dem i dejfadet.
2. Bland sigtemel og hvedemel i og ælt dejen sammen.
Lad den hæve tildækket et lunt sted i 45 min.
3. Ælt dejen let sammen og del den i 2 portioner.
Form den til runde brød som lægges på bagepapir på
bagepladen.
4. Snit brødene med en skarp kniv og lad dem efterhæve i ½
time.
Pensl brødene med sammenpisket æg og drys dem med hakkede
hasselnøddekerner.
5. Bag brødene i en 200 °C varm ovn i ca. 45 min.