4 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
½ tsk bagepulver
Pisk de hele æg meget grundigt med sukker.
Sigt hvedemel og bagepulver sammen, så melet er meget luftigt.
Vend det forsigtigt i æggene uden at røre mere end nødvendigt.
Fyld dejen i en rund bageform, der er smurt 2 gange med smør og drysset med et tyndt lag hvedemel ell. rasp.
Bag kagen som angivet og prøv med en pind, som den er gennembagt.
Kagen bages ved 175ºC i ca. 1 time på nederste rille.
Kagen tages ud af formen efter ca. 5 minutter. Kagen må ikke vendes ud af formen umiddelbart efter bagningen, da den kan falde sammen.
Tips: Sukkerbrødskager er ret neutrale i smagen og egner sig derfor til
tilsætning af smagsingredienser som citron, appelsin, vanilje, chokolade, rom, likør eller andet.
Dejen kan også tilsættes 75 g smeltet, afkølet smør for at virke lidt
saftigere.
En ægte sukkerbrødsdej er ellers helt uden fedtstof.