2 store æg
375 ml olie
450 gram hvedemel
180 gram sukker
1 spsk bagepulver
½ tsk salt
125 ml appelsinjuice
175 ml Stout
180 gram rosiner
1 tsk stødt ingefær
½ tsk kanel
Revet appelsinskal fra ½ appelsin (økologisk / ikke overfladebehandlet)
Olien og æggene piskes.
Hvedemel, sukker, salt, bagepulver, ingefær, kanel og reven appelsinskal blandes sammen.
Appelsinjuice og øllet blandes sammen.
Foldes nu i æg og olieblandingen, idet ølblandingen tilsættes lidt efter lidt.
Rosinerne tilsættes.
Bages i smurt springform ved 180-200°C i 50-60 minutter.
God, tung kage, som selv jeg, der aldrig spiser kager, snegle og andre af bagerens kaloriebomber, kunne lide. Mængden af Stout kan naturligvis bare reguleres ved at bruge mindre juice. Det feder jo også mere end øl!