Disse nemme ostekiks
er dejligt sprøde og smager skønt som appetizer til et glas kold rose, hvidvin
eller tør sherry eller til en kop eftermiddagste.
ca. 80 stk.
Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 3 8 min.
#
100 g parmesanost
150 g hvedemel
50 g grahamsmel
¼ tsk bagepulver
1 knsp salt
125 g koldt smør
1 æg
1 tsk paprika
*
RIV parmesanosten
fint, og bland den med hvedemel, grahamsmel, bagepulver og salt.
Skær smørret i små
stykker, og smuldr det i mel blandingen.
Tilsæt ægget, og ælt
dejen hurtigt sammen.
KLAP dejen lidt
fladt ud, pak den ind i køkkenfilm, og læg den i køleskabet i 30 min.
Del dejen i tre
dele.
Rul hvert stykke ud
mellem to stykker bagepapir til en ca. 2 mm tyk firkant.
SKÆR dejen pænt lige
i kanten (gem det overskydende dej, bland det sammen til sidst, og rul det ud
igen).
PRIK dejen med en
gaffel.
Skær den i aflange
stykker, ca. 8 cm lange og 3 cm brede uden at skære igennem bagepapiret.
TRÆK bagepapiret med
dejen på over på en bageplade, og drys kiksene med lidt paprika.
BAG ostekiksene ved
200 °C i ca. 8 min., til de er lysebrune.
Lad kiksene køle af
på en bagerist, og opbevar dem i en lufttæt kagedåse.
TIPS: Du kan også
bage 3 plader på én gang ved 180 °C varmluft.