Frugttærter
100 g plantemargarine
150 g hvedemel
25 g sukker
1 æggeblomme
2 æbler
2 spsk vand
lidt hel kanel
1 spsk sukker
3 æbler
2 spsk perlesukker
2 dl piskefløde
1) Smuldr margarinen i melet.
2) Rør æggeblommen og sukkeret sammen og bland i melet.
3) Skræl æblerne og fjern kærnehuset.
4) Kom dem i en lille gryde med vand, kanel og sukker.
5) Læg låg på og lad koge for stærk varme, til æblerne er kogt helt i mos.
6) Køl af.
7) Rul dejen ud og læg det i en lagkageform. 20 cm.
8) Klem dejen godt fast i kanten.
9) Sæt kagebunden i ovnen på midterste rille.
10) Bages i 5 min. ved 200°.
11) Tag den ud og kom æblemosen i bunden.
12) Skræl de øvrige 3 æbler, og fjern kærnehus.
13) Skær dem i både og lav et smukt mønster på kagen.
14) Strø perlesukker på.
15) Bag tærten yderligere 14 min, til den er pænt gylden.
16) Server den lune tærte med iskoldt flødeskum.