Logo

Solsikkeboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det er boller med en blød skorpe, der dufter og smager svagt af vanilje. Hvis du ikke ønsker denne duft/smag udelades vaniljesukkeret.

50 g gær
ca. 6 dl lunkent vand
1 tsk salt
3 spsk sukker
90 g knækket hvede
110 g solsikkekerner
½ dl A-38 eller kærnemælk
900 g hvedemel
2 spsk vaniljesukker
Evt. lidt olie, fx vindruekerneolie

1. Den knækkede hvede stilles evt. i blød natten over eller koges 4 minutter. Afkøles derefter.
2. Solsikkekernerne ristes 5-6 minutter ved 200ºC midt i ovnen. Når de er afkølet knækkes de, dvs. hakkes meget groft - lad nogle forblive hele.
3. Gæren udrøres i det lunkne vand og salt, sukker, hvede- og solsikkekerner og A-38 eller kærnemælk blandes i.
4. Vanillesukker blandes i melet, som tilsættes kerneblandingen lidt efter lidt, mens der røres. Når dejen begynder at slippe skålen, lægges den ud på bordet. Dejen æltes godt, evt. med olien.
5. Læg dejen i en skål med et viskestykke over og stil den lunt i ca 45 minutter.
6. Slå dejen ned og form det ønskede antal boller. Lad dem efterhæve ca. 20 minutter.
7. Bollerne pensles med vand og dekoreres evt. med solsikkekerner. De stilles i ovnen ved 200ºC, eller hvis du anvender varmluftovn, ved 180ºC i ca. 18 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.325 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her