Logo

Solsikke rundstykker - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Solsikkekerner indeholder ligesom solsikkeolien mange flerumættede fedtsyrer og meget vitamin-E. (og det er godt for ...)

 

25 g gær

2 spsk solsikkeolie

50 g hvedeklid

450 g hvedemel

100 g solsikkekerner

*

A. Smuldr gæren og opløs den i 2½ dl lunkent vand.

Ælt solsikkeolie, hvedeklid, mel og halvdelen af solsikkekernerne til en glat dej med elpiskerens dejkroge og lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse.

 

B. Form dejen til en rulle, del den i 10 lige store stykker og tril dem til boller.

 

C. Sæt rundstykkerne på en bageplade med bagepapir, pensl med vand, drys resten af solsikkekernerne over og lad dem hæve i 20 min. mere.

 

D. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 30 min.

 

Tips: Solsikkekerner indeholder ligesom solsikkeolien mange flerumættede fedtsyrer og meget vitamin-E. (og det er godt for ...)

 

Per Styk 1058/253 kJ/kcal. 8,3 g protein. 7 g fedt. 35 g kulhydrat. 4 g fibre.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.733 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her