150 g havregryn
100 g hvedemel
125 g farin
¼ tsk bagepulver
¼ tsk salt
revet skal af 1 citron
125 g smør
Fyld:
300 g solbær
1 spsk citronsaft
125 g sukker
1 spsk Maizena
Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt fintrevet citronskal.
Smelt smørret og rør det i dejen.
Tryk halvdelen af dejen ud i en lille bradepande (ca. 20x30 cm.) foret med bagepapir.
Forbag bunden ca. 12 min. ved 175°C.
Bland de skyllede og ribbede solbær sammen med citronsaft.
Bland sukker og Maizena og vend det sammen med bærrene.
Hæld fyldet på den forbagte bund og smuldr resten af dejen over fyldet.
Sæt bradepanden tilbage i ovnen i ca. 30 min. til overfladen er gylden. Lad kagen afkøle i formen.
Løft den op af formen ved hjælp af bagepapiret og skær den i snitter.