Kagerne ligner softice, men de smelter ikke!
24 cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
4 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
24 vaffelkopper med flad bund
Glasur:
175 g flormelis, sigtet
115 g usaltet smør
1 knsp salt
1 ¼ dl piskefløde
1 tsk vaniljeekstrakt
2 spsk multifarvet krymmel
Varm ovnen op til 175°C og læg 24 små papirforme i en muffinform med små huller.
Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Pil papirformene af og sæt kagerne i vaffelkopperne.
Lav glasur:
Rør flormelis, smør og salt sammen i en skål med en elektrisk håndmikser. Tilsæt fløde og vanilje og rør, til det er glat.
Brug en sprøjtepose til at sætte glasuren i en spiral oven på kagen.
Drys krymmel over.
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 2 dage.
Variationer:
Softice-cupcakes med chokoladeglasur
Følg basisopskriften.
Tilsæt 100 g chokoladeknapper til glasuren sammen med fløde og vanilje.
Softice-cupcakes med pebermynteglasur
Følg basisopskriften.
Tilsæt 100 g pebermyntechokoladeknapper til glasuren sammen med fløden. Erstat vanilje med 1 tsk pebermynteekstrakt.
Softice-cupcakes med honningflødeglasur
Følg basisopskriften.
Tilsæt 75 g honning til glasuren, efter at flormelis og smør er rørt sammen.