300 g hvedemel
100 g smør/margarine
50 g gær
1 spsk sukker (25 g)
½ tsk salt (2.5 g)
1 æg
1 dl mælk.
Fyld:
Remonce af 100 g smør/margarine 100 g brun farin 2 tsk kanel.
Pynt:
Glasur af 100 g flormelis og 1 spsk kogende vand.
Mælken lunes, hældes i et fad - og heri opløses gæren.
Hvedemel og de øvrige ingredienser blandes i.
Det hele æltes sammen til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted - tildækket.
Dejen deles i to lige store dele og rulles ud til to firkanter (ca. 30x30cm), hvorefter fyldet fordeles over hele fladen.
Drysses med kanel, rulles sammen som til roulade og skæres ud i 12 lige store stykker, sættes på en smurt plade og trykkes flade, hæver ca. 20 min. på et lunt sted - tildækket.
Pensles med æggestrygelse og bages på ovnens midterste rille ved 220°C (middel varme) i ca. 8 min.
Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.
Efter afkøling pyntes sneglene med glasur.
Dybfrysning:
Brødet lægges i en plastpose eller pakkes ind i alufolie el. frysefolie,
mens det endnu er håndvarmt (ca. 42°) og opbevares i dybfryseren ved
minus 18°. (Opbevaringstid ca. 6 mdr.)
Optøning:
Ved stuetemperatur tager det 30-40 min. at optø brødet i fryse-emballagen. I en forvarmet ovn - 200° (middel varme) - optøes brødet på ca. 5 min.