20 g gær
1 ½ dl lunken mælk
1 æg
25 g smør
1 knsp. salt
250 g hvedemel
Remonce:
75 g smør
75 g sukker
1 ½ tsk stødt kanel
Drys:
10 usmuttede mandler
Smuldr gæren i en skål.
Hæld mælken over og rør, til gæren er opløst.
Bland æg, smør og salt i og ælt melet i lidt efter lidt.
Slå dejen godt og lad den hæve med et tyndt viskestykke over i ca. 25 min.
Rør smørret sammen med sukker og kanel.
Slå dejen sammen og rul den ud til et rektangulært stykke på 40x18 cm.
Bred remoncen over, drys halvdelen af mandlerne over og rul sammen til en roulade.
Skær den i stykker på ca. 3 cm tykkelse og læg dem i en springform, 23 cm i diameter, side om side, så formen bliver fyldt.
Drys med resten af mandlerne.
Bag sneglekagen på næstnederst rille ved 200°C i 12 - 15 min. (eller længere) og køl den af på en bagerist.
Server kagen nybagt.