(12 stk)
½ dl mælk
25 g gær
250-275 g hvedemel
175 g smør
50 g sukker
1 æg + 1 æggeblomme
Fyld:
100 g smør
50 g flormelis
revet skal af 1 citron
2 tsk st. kanel
1 tsk st. kardemomme
80 g lyse eller mørke rosiner
80 g syltet appelsinskal
Pensling: 1 æggehvide
Drys: lidt sukker
Lun mælken let, og opløs gæren i den. Smuld r smørret i 250 g hvedemel. Tilsæt sukker, gærblanding og æg, og saml og ælt dejen med lidt ekstra hvedemel til en glat dej, der slipper fingrene. Lad dejen hvile lunt og tildækket i 30-40 minutter. Rul dejen ud i et ca. 40 x 25 cm stort stykke i ca. 2 cm 's tykkelse. Rør smør, flormelis, revet citronskal, kanel og kardemomme til en jævn creme. Fordel cremen over dejen i et jævnt lag til 2-3 cm fra kanten; drys med rosiner og appelsinskal. Rul dejen tæt sammen til en roulade, pensl kanten med æggehvide, og tryk den godt til. Skær den i 12 ensartede stykker. Tryk hvert stykke let ud i sneglefacon, og fordel dem på en bageplade. Pensl med let pisket æggehvide, og drys med sukker. Bag i. en forvarmet ovn ved 200º i ca. 20 minutter, til sneglene er gyldne og gennembagte.