Logo

Små boghvedebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

125 g hel boghvede
½ liter lunken vand
50 g smeltet smør
20 g gær
2 tsk salt
150 g grahamsmel
ca. 650 g hvedemel

Rør boghvede og vand sammen og lad det stå ca. 1 time.
Kom det smeltede smør i boghveden og smuldr gæren heri.
Tilsæt salt, grahamsmel og det meste af hvedemelet.
Ælt resten af melet i lidt ad gangen, til dejen har en passende, ikke for fast konsistens.
Kom dejen i en meldrysset skål og læg folie eller låg over.
Sæt skålen i køleskabet i mindst 8 timer.
Ælt dejen let igennem og del den i 25 stykker.
Form stykkerne tilæ små brød og lad dem efterhæve på 2 bageplader i ca. 45 minutter oven på komfuret.
Tænd for ovnen - så brødene får lidt ovnvarme oven på komfuret.
Pensl brødene med vand og bag dem i 15-20 minutter ved 200°C på midterste rille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.429 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her