200 g bacon
2 løg
41/2 dl mælk
40 g gær
2-3 fed presset hvidløg
1 tsk sukker
2 tsk salt
½-1 tsk kværnet peber
700 g hvedemel
Skær eller klip bacon i terninger. Pil og hak løgene groft.
Rist løg og bacon på panden. Kom blandingen i en skål.
Tilsæt mælk og rør gæren ud heri.
Kom de øvrige ingredienser i skålen og ælt dejen til den er ensartet. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 45 min.
Ælt dejen let igennem, del den i to portioner, der formes til kugler, og lad disse hvile i 2-3 minutter, inden de trilles til stænger, der hver deles i 16 stykker.
Form dem til små brød, stil dem til hævning i 15 min. til dobbelt størrelse.
Pensl brødene med æg og rids dem.
Bag brødene ca 10 min. ved 225°C på miderste rille.
Kan serveres til suppe, omelet, salat eller bare et glas øl.