Fyld:
110 g smør helst usaltet
1 spsk rosenvand (kan udelades)
½ tsk mandelessens
200 g malede mandler
75 g flormelis
Kage:
1 pk frossen fillodej (200 g)
50 g smør usaltet
1 sammenpisket æg til pensling
flormelis og stødt kanel til dekoration
Smelt smørret til fyldet og lad det køle af.
Tilsæt rosenvand, mandelessens og 1 spsk koldt vand.
Bland de malede mandler og flormelis i en skål, og rør smørblandingen i, tilsæt evt. lidt mere vand, indtil der opnåes en stiv masse.
Lad massen afkøle 30 min. i køleskabet.
Sæt ovnen på 180°C.
Smør en rund kageform, 23 cm i diameter, grundigt med smør.
Del mandelmassen i 12 kugler og rul disse til 10 cm lange pølser af tykkelse som en tommelfinger.
Tag et lag fillodej (hold resten af dejen dækket med et vådt viskestykke mens arbejdet står på), bred det ud, pensl det med smeltet smør og læg et nyt lag fillodej ovenpå.
Anbring 4-6 mandelpølser på dejen og rul dejen tæt omkring fyldet. Anbring denne rulle i den smurte bageform langs yderkanten, fortsæt på denne måde indtil formen er fyldt ud og kagen ligner en sammenrullet slange.
Pensl kagen med sammenpisket æg og bag den i 30 min. indtil den er gyldenbrun.
Vend kagen ud på en bageplade og sæt den tilbage i ovnen i et par minutter, for at også bunden kan blive sprød.
Tag kagen ud af ovnen og vend den ud på et ovnfast serveringsfad.
Servering: Inden servering varmes kagen i en lun ovn. Drys et tykt lag
flormelis gennem en sigte over kagen. Drys så kanel med fingrene i et
zigzag-mønster så kagen ligner en slange. Server med cremefraiche.